Ruotsin yksi suurimpia vientituotteita kautta aikojen on ollut sen omistama automerkki Volvo, joka nykyään on kuitenkin kiinalaisomistuksessa. Lähes kymmenen prosenttia Ruotsista on järvien ja vesistöjen peitossa ja havumetsät peittävät maata.

Ruotsilla on kuitenkin näiden lisäksi myös paljon viljelyskelpoista maatakin, joten maantieteellisesti Ruotsi on hyvin monipuolinen maa. Sen korkein kohta sijaitsee kahden tuhannen ja sadan kuuden metrin korkeudessa ja jäätikköä sekä mannerjäätä sen alueella ei ole kuin alle kolme sataa neliö metriä. Se on myös pinta-alaltaan sekä asukasluvuiltaan suurin maa koko Pohjolassa. Maassa asustaa miltei kymmenen miljoonaa ihmistä. Tukholman alueella asukkaita riittää jopa kahden miljoonan verran. Lähes kaksikymmentä prosenttia nykyisistä Ruotsin kansalaisista on ulkomaalaistaustaisia ja Ruotsin pakolaiskanta on ollut hyvin myönteinen. Siksi Ruotsilla onkin ruotsin kielen lisäksi virallisia kieliä neljä muutakin. Jihdi, romania, saame ja suomi. Naapurinsa Norjan tavoin sillä on kuningas ja se on myös perustuslaillinen monarkia ja vaikka parlamentti valtionpäivät eli ruotsiksi riksdagen päättää maan politikasta on kuningasperhe yksi maailman seuratuimmista monarkioista. Maa ei ole Nato sotilasliiton jäsen kuten ei ole Suomikaan ja se kuuluu Euroopan Unioniin samaan tapaan kuin Suomi, mutta on säilyttänyt oman valuuttansa Ruotsin kruunun eikä ottanut Euroa valuutakseen. Sen talous perustuu suurimmaksi osaksi vientiin. Niin tavaroiden vientiin kuin palveluidenkin ja se vie muun muassa elektroniikkaa, koneita, terästä ja rautaa, autoja sekä paperiteollisuuden tuotteita. Sen bruttokansantuote on hieman yli kolmenkymmen tuhannen euron tasoa. 2013 sen bruttokansantuote oli 32 700 euroa per asukas. Kesäkuun kuudes päivä on Ruotsin lipun päivä ja se tunnetaan kansallisena kansallispäivänä. Tällä hetkellä valtion päämiehenä toimii kuningas Kaarle XVI Kustaa.

Ruotsi on tuttu maa suomalaisille

Ruotsi naapurimaanamme on tuttu monelle suomalaiselle ja lähes jokainen suomalainen onkin vieraillut ruotsissa ensimmäisenä ulkomaankohteenansa. Ruotsin ja Suomen välillä kulkeva matkustaja laiva liikenne varmasti on luonut oman osansa asiassa. Tukholmassa ja sen lähistöllä on monenmoista tekemistä kaikenlaisille matkaajille lapsiperheistä lemmenlomaa etsiville. Muun muassa kuuluisa Kolmardenin eläintarha on jo vakiintunut suomalaisten matkailu kohde Ruotsissa. Sen lisäksi, että Tukholman lähistölle tehdään matkustelua, toinen huippu kohde suomalaiselle matkaajalle on Pohjois-Ruotsin hiihto ja laskettelukeskukset. Hiihtokeskuksien korkeat vuoret ja pidemmät laskettelurinteet ovat lähellä, mutta tarjoavat varmaa vaihtelua Suomen Lapin runsaslumisille, mutta matalille rinteille. Maan ilmasto on kuitenkin suhteellisen samanlainen kuin on Suomenkin. Ihan eteläisimmässä osassa kuitenkin vallitsee leudompi ilmasto, jossa myöskään meri ei pääse jäätymään kokonaan. Tämä tarkoittaa että, talvet ovat selvästi leudoimpia ihan etelä kärjessä ruotsia ja matkailu piipahtamaan Tanskan puolellekin on mahdollista ihan päiväreissun tiimoin, jos vierailu sijoittuu eteläiseen Ruotsiin. Viikonloppu Tukholmassa tai pidempi hiihto loma Ruotsin lapissa tuo varmasti tarvittavaa lomaa arkeen ja lyhyen matkustus ajan puitteissa maahan voi tehdäkin useampiakin lyhyitä retkiä vuoden aikana. Oli se sitten kaupunkilaisloma tai luontoloma mitä haetaan, kohteet voivat siis löytyä lähempää kuin arvaakaan. Ruotsilla on matkailijan maana paljon annettavaa suomalaisellekin turistille, vaikka sitä voi olla hieman vaikea niellä. Hyvä tieverkosto ja hyvät yhteydet Suomen puolelle mahdollistavat myös esimerkiksi ajomatkan Ruotsin halki, joka on monelle keskikesä huipennus retki. Luontokohteita löytyy läpi maan ja se on suhteellisen turvallinen matkustaa. Tosin isoissa kaupungeissa on ollut jonkin verran turvallisuus uhkia viime aikoina, joten suurlähetystön sivuja kannattaa kuitenkin seurata ennen kaupunkiloman suunnittelua.

Ruotsi on tuttu maa suomalaisille