Arktisen ympyrän ympäröimä, keskellä ei mitään, Lappi on kiistaton koti Joulupukille, keskiyön auringolle, Saami-eskimoille ja revontulille, se on oikea lumikuningatar syleillen jokaista vierailijaa maisemilla, historialla ja ihmisillä. Jotkut pitävät Lappia parhaana paikkana planeetalla ihailla revontulia ja sen kauniita värejä taivaalla, joka laittaa sinut unohtamaan kylmän sään. Hyvä vuodenaika vierailla on joulun aikana, jolloin täydellinen lumen valkeus näyttää sulavan joulumielen alla, joka tulee lämmittämään väreillä ja koristeilla maisemaa ja ihmissielua.

Joulun ja uudenvuoden juhlapyhinä on erityinen hehku, sillä upean kauneuden lisäksi, jäljet lumessa johdattavat meidät joulupukin lämpimään taloon. Arktisen ympyrän keskellä on Joulupukin kylä. Hän ja hänen iloiset tonttunsa odottavat sinua ja antavat meille kierroksen hänen talonsa sisällä. Siellä, satoja värikkäitä, pikkuruisia tonttuja ahertavat palavasti 365 päivää vuodessa valmistellen lahjojamme.

Joulun tunteen lisäksi Lapissa voi nähdä monia muita asioita Lapissa. Selventäkäämme, että Lappi ei ole maa, vaan alue, joka levittyy neljän maan välille. Suomi peittää sen alueesta noin ⅓, Ruotsi, Norja ja Venäjä. Talven aikana, päivänvaloa on vähän ja tulet luultavimmin vierailemaan siellä silloin. Mutta kesällä joskus aurinko ei laske ikinä ja 73 päivän ajan se seisoo korkealla taivaalla koko päivän. Se ei ole aina kylmää. Mutta lämpötilat ovat äärimmäisiä. Talvella ne voivat laskea -25 Celsius-asteeseen (joskus vielä alemmaksi), mutta kesällä se voi nousta jopa 30 asteeseen. Valtavia eroja!

Lapin hyvä loma-aikataulu

Voit lentää Rovaniemen lentokentälle ja sitten ajaa Joulupukin kylään, joka sijaitsee aivan arktisella navalla. Siellä sinulla on mahdollisuus puhua hänelle, ottaa valokuva hänen kanssaan ja ehkä jopa ilmaista toiveitasi hänelle. Hänen postitoimistossaan voit lähettää kortteja ja toivotuksia rakkaimmillesi seuraavalle joululle.

Seuraava pysähdys: Lumiukkomaailma, jossa voit ihailla erinomaisia jää- ja lumiveistoksia ja osallistua kaikkiin aktiviteetteihin siellä kuten luisteluun, lumilautailuun, lumen veistämiseen mutta myös mäen laskuun. Voit syödä lounaasi sen ainutlaatuisessa jääravintolassa aivan arktisen navan päällä ja Joulupukin vieressä. Voit myös vierailla Santa Parkissa, joulupuistossa valtavan luolan sisällä, joka voi olla loistava valinta pienille matkailijoille. Voit myös tehdä ostoksiasi Rovaniemellä, sillä siellä on runsaasti paikallisia ruokia ja herkkuja sekä matkamuistoja.

Arktinen safari, ainutlaatuinen kokemus

Lapissa saat ainutlaatuisen mahdollisuuden elää ainutlaatuista kokemusta, arktista seikkailua, safaria jäällä. Sinulla on oltava erityiset univormut, hanskat, saappaat, kypärät ja kaikki muu, mitä tarvitset pysyäksesi lämpimänä safarilla moottorikelkoilla. Paikalliset päälliköt voivat esitellä jääkoneet ja heidän tapaansa ajaa. Voit ajaa jäisen joen yli ja jopa vierailla huskyfarmilla, jotka ovat koirarotuja, joilla on luonteenpiirteenä vihreät ja siniset silmät. Älä unohda matkustaa niiden reessä ja juoda kuppi kahvia avoimella Lapin maaseudulla, joka on todella majesteettista.

Huskyfarmin lisäksi, voit vierailla porofarmilla, jossa saat mahdollisuuden tavata Rudolfin ja muut joulupukin porot. Voit ajaa myös niiden reessä, joka on todella vanha ja todella perinteinen kuljetustapa menneisyydessä. Sanotaan myös, että Lapissa porojen määrä on sama kuin ihmisten määrä. Älä unohda nauttia lappilaisesta päivällisestä tulen äärellä leivällä, makkaralla, kahvilla, lämpimällä teellä tai mehulla.

Historia ja luonto yhdistettynä

Voit lisäksi vierailla Arktikum-museossa, jossa voit nähdä arktisen historian keskustaa ja yksilöitä, joiden kautta voit oppia historiasta, kulttuurista ja Lapin ihmisten elämäntavasta sekä koko arktisesta. Tunnin kiertueen jälkeen voit ajaa kauniin maiseman läpi ja voit saavuttaa Euroopan Pohjoisen eläintarhan, Ranuan. Siellä voit tavata monia eläimiä, jotka asuvat arktisissa olosuhteissa, kuten susia, punaisia kettuja, valkoisia pöllöjä ja jopa jääkarhuja. Eläintarhalla on myös loistava ravintola, jossa voit nauttia paikallisista herkuista.