Islanti tunnetaan sen luonnosta ja vaikuttavista maan ilmiöistänsä, sillä se on aktiivinen ja tuliperäinen saari. Lukuisat luonnon ihmeet ja muun muassa geysirit kutsuvat turisteja Islantiin.

Islannin Kuumat Lähteet

Suurin osa saaresta onkin laavakenttien sekä jäätikön peitossa ja siksi esimerkiksi maatalous ei kukoista saarella ollenkaan. Jäätikköä Islannissa on noin kymmenen prosenttia koko sen pinta-alasta ja rantaviivan kilometri määräinen koko on yli kuusi tuhatta kilometriä. Koko Islannissa on saman verran asukkaita kuin on Tampereella. 338 349 hengen pieni valtio on kuitenkin kooltaan runsaasti suurempi. Se on noin kaksi ja puoli kertaa isompi Tanskaa. Puolet koko kansasta asuu sen pääkaupunkiseudun tuntumassa. Parlamenttia käytetään nimellä albingi ja Islanti on tasavalta eli sen johdossa on kansanvaalilla valittu presidentti. Maa ei ole Euroopan Unionin jäsen, mutta on sotilasliitto Naton jäsenenä. Kala ja kalanjalostus on Islannin suurin tulonlähde ja matkailu on tärkeässä roolissa koko Islannille. Tuottoa tehdään myös alumiinilla ja rautapiillä sekä ohjelmistoalan yritykset sekä biotekniikka ovat nousseet myös myöhemmin. Islannin BKT on kolmen kymmenen tuhannen euron luokkaa. Islannilla on oma valuutta eli Islannin kruunu ja siellä puhutaan Islantia.

Tulen ja jään maa

Islanninhevosen selässä vaeltaminen kuivalla karulla jäätiköllä, pulahtaminen kuumaan lähteeseen keskellä mannerjäätä. Upeiden geysirien näkeminen ja runsaiden kalaruokien maistelu. Sitä on matkailu yhdessä eksoottisimmista Pohjolan kohteista Islannissa. Taikauskoinen haltijakansa on mystinen ja mielenkiintoinen niin kulttuuriltaan kuin sivistykseltään. Maahiset ja haltija tarinat värittävät matkailijan kokemuksia. Reykjavik, maailman pohjoisempana pääkaupunkina tarjoaa matkailijalle kaikkea muutakin hauskaa. Reykjavikissa on runsaslukuisesti erilaisia huipputason ravintoloita, kahviloita ja illan vietto paikkoja. Siellä kerrotaan myös olevan erittäin vilkas yöelämä.

Tulen ja jään maa

Loma Islannissa on kaikkea muuta kuin tylsä. Erilaiset aktiviteetti ja ulkoilu kuuluvat Islannin matkailu valtteihin. Islannista voi myös lentää helposti Grönlantiin tutustumaan tuon maailman suurimman karun saaren ja sen viidenkymmenen tuhannen asukkaan elämään matkailijan silmin. Maisemat ovat henkeä salpaavat ja aivan uniikit ja omanlaatuiset, mustaakin mustemmat laava-aavikot yhdessä mustien hiekkarantojensa kera sekoittuvat vihertävään nummeen ja vitivalkoiseen jäätikköön. Olo on kuin olisi tupsahtanut toiselle planeetalle.

Viikinkien saari

Viikingit olivat ne, jotka ensimmäisinä asuttivat Islannin saaren. Kuumat höyryävät lähteet ja loppumaton ruuan lähde, kala toivat elämän edellytykset saarelle. Metsät ja riistaeläimet olivat hyvä lisä ruokavalioon. Tulivuoren purkauksien seurauksena kuitenkin saaret metsät kaikkosivat ja nykypäivänä suurin osa taloudesta tuleekin enemmänkin kalastuksesta ja merestä. Viikinkien tyylinen juhlinta ja ilakointi näkyy vielä edelleenkin pääkaupungin yöelämässä. Islantilaisiin on helppo tutustua ja heidän kanssaan elämyksenä kannattaa kokeilla pääkaupungin lukuisia yökerhoja. He jos ketkä osaavat juhlia! Menevän illan jälkeen on mukava suunnata rauhoittumaan maailman kuuluisimpaan kuumaan lähteeseen Blue lagooniin, joka on aivan lentokentän kupeessa. Extreme urheilijoille ja sukeltajille maailman kuulu kohde, jossa Euroopan ja Pohjois-Amerikan mannerlaatat kohtaavat on näkemisen ja kokemisen arvoinen. Voit sukeltaa suoraan laattojen väliin ja koskettaa samaan aikaan niin kumpaakin mannerlaattaa. Viikinkitarinoita ja loruja sekä runoja pääsee lukemaan ja ihailemaan lukuisissa viikingeistä kertovissa museoissa. Yksi isoista mysteereistä onkin se, miten ihmeessä viikingit oikein suunnistivat, sillä vielä ei oltu kompassia keksittykään. Tarina kertoo, että he seurasivat niin lintujen kuin valaidenkin reittejä ja näin ollen ilman tähtiäkin kesällä löysivät perille kohteisiinsa. Purjehdusretki Norjasta Islantiin siis sopii viikinkien ajan maailmaa matkaavan tyyliin ja on varmasti sen arvoinen retki.